söndag 4 januari 2015

Lejontämjaren av Camilla Läckberg

Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja.

När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.


Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet. 
Kopierat Adlibris

Detta är Camilla Läckbergs nionde bok. Jag tycker den är väldigt bra. Visst kan man tycka att Erica lägger sig i saker som inte är normalt i verkligheten. Men detta är ju inte verkligheten och det är ju så författaren har valt att bygga sina historier. Antingen gillar man det eller inte. Jag tycker att denna boken är en av hennes mest spännande. Det jag skulle vilja ha mera av är bakåtglimtar eller rättare sagt längre kapitel av dem.
Som sagt jag gillar Läckbergs böcker och denna får mig att se fram mot flera av dem.

Betyg 4 av 5

Detta var också min bok i årets sista


2 kommentarer: