tisdag 1 augusti 2017

Vit syren av Cecilia Sahlström

Försommaridyllen spricker när en ung tjej hittas brutalt misshandlad i Lunds stadspark. Gärningspersonens tillvägagångssätt verkar ha symbolisk betydelse och i offrets hand vilar en kvist av en sällsynt vit syren. 

Kommissarie Sara Vallén vid våldsroteln i Lund blir tilldelad fallet, men hennes utsikter att vara en del av lösningen försvinner snabbt när hennes son blir huvudmisstänkt. Trots att hon är berövad sina befogenheter känner hon sig tvungen att lösa fallet. Hon måste rädda Johannes. Hennes son skulle aldrig göra någonting sådant. Aldrig. 

Detta är en mycket spännande bok som är väldigt svår att släppa taget om. Att allt utspelar sig i Lund gör det hela än mer spännande eftersom jag varit där några gånger. 
Miljön runt omkring allt det hemska som sker känns på något sätt som väldigt vackert, det är skir grönska, blommor och så denna vita syren. Men mordet är bestialiskt och man blir smått illamående av kontrasterna. Historien är rappt skriven och det går fort och enkelt att läsa. Jag tycker att detta är en helt lysande debut och jag ser med spänning fram mot fler böcker av författaren.

Betyg 4,5 av 5 

2 kommentarer:

  1. Tack för en jättefin recension! Vänliga hälsningar, Cecilia Sahlström

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för en mycket bra bok :)

      Radera