söndag 13 augusti 2017

...Får leken tåla av M.J. Arlidge, Lind & Co

Mitt i natten lyses stadshimlen upp av skenet från tre stora eldsvådor. Det är mer än bara ett tragiskt sammanträffande. För kriminalkommissarie Helen Grace visar sig en ondska hon aldrig tidigare sett maken till.
Bränderna kräver flera människoliv, och det framgår snart att de är noggrant planerade och iscensatta. Men utredningen hinner knappt börja förrän nya lågor slickar stadens byggnader och fler får sätta livet till.
Pressen på Helen blir stor när allmänheten kräver att hon och hennes team ska hitta den skyldige och få ett slut på de fruktansvärda mordbränderna. Och som om det inte vore nog måste hon också hantera sina överordnade och säkerställa att den ambitiösa reportern Emilia Garanita inte stjälper polisens arbete.
Utredningen blir till en krutdurk. Frågan är hur Helen ska orka stå emot sina egna demoner och kunna koncentrera sig på att hitta och oskadliggöra mordbrännaren.
Kopierat Lind & Co

Detta är den fjärde Helen Grace-deckaren och jag har läst alla de föregående. Här är en länk till Dansa min docka som är den tredje i serien.
Jag gillar Helen Grace mer och mer för varje bok, trots att hon inte är en "vanlig" kommissarie eller kanske just därför.
Boken är väldigt spännande, liksom föregångarna. Denna har en väldigt otäck handling som gör att det går kalla kårar längs ryggen när man läser. Upplösningen är inte heller vad man väntar sig och det är den sällan i dessa deckare. Dessutom gillar jag titlarna på dessa böcker skarpt och omslagen är hur fina som helst. Rekommenderar er varmt att läsa om ni inte redan har gjort det.

Betyg 4.5 av 5

Tack Lind & Co för recensionsexemplaret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar