tisdag 1 augusti 2017

Annabelle av Lina Bengtsdotter

Baksidestext

En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves. 

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk.

Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.

Mina tankar
Detta är ytterligare en debut, och jag är glad att jag av en slump stötte på denna boken. Den är riktigt bra. Charlie Lager är en besynnerlig person som jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om från början. Hon är inte en polis av den vanliga sorten. En bit in i boken bestämmer jag mig ändå för att jag gillar henne. Försvinnandet av flickan, Annabelle, beskrivs på ett sätt så att man bara måste få veta hur och varför. Det är med andra ord väldigt svårt att släppa taget om den här boken. Samtidigt som man får lära känna Charlie och Annabelle byggs det upp andra trådar som var och en i sig är mycket spännande. Ja som sagt, spännande var ordet, så det är bara att rusa iväg och köpa och börja läsa :) 
Själv ser jag fram mot författarens kommande böcker.

Betyg 4.5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar