onsdag 15 april 2015

Lycke av Mikaela Bley

En kall och regnig fredag i maj försvinner 8-åriga Lycke spårlöst från Kungliga Tennishallen i Stockholm.På TV4, ett stenkast därifrån, vill man vara först med nyheten - om inte annat, skapa nyheten - och kriminalreportern Ellen Tamm får uppdraget att följa fallet.
Ellen blir som besatt av sökandet efter Lycke, som ju längre tiden går känns alltmer hopplöst. Frustrerad över korrumperade poliser, de frånskilda föräldrarnas märkliga beteende och kollegornas gliringar, försöker hon kontrollera sina känslor och hantera situationen professionellt. Men fallet påminner henne alltför mycket om en liknande händelse, en händelse som ligger henne mycket närmare, och hon dras in i en härva fylld av familjehemligheter, lögner och svek som tvingar henne att konfrontera sitt eget förflutna.
Spänningsromanen Lycke är den första boken i serien om den egensinniga journalisten Ellen Tamm.

Kopierat Adlibris

Detta är en bra och spännande deckardebut. Jag gillar historien och tycker den är gripande vilket det ju är när det handlar om barn, även om det är fiktivt. Det som jag inte gillar så speciellt mycket är alla dessa mörka personer runtomkring. Det finns inget ljus i berättelsen. Varken Lyckes närstående eller journalisten Ellen Tamm tillför minsta ljusglimt. Vilket för mig blir lite jobbigt när jag läser. Trots detta ska det bli spännande att följa denna författaren i fortsättningen. Jag vill veta hur Ellen Tamm utvecklas som människa och hur hon går vidare med sin "mörka" sida. 

Betyg 3,5 av 5

2 kommentarer:

  1. Jag har nominerat dig till en Liebster Award. http://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2015/04/liebster-award.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla u för nomineringen :) Ska givetvis göra den efter att ha klurat lite först ;)

      Radera