tisdag 3 oktober 2017

Det sista experimentet av Emma Ångström, Piratförlaget

En ung kvinna vaknar inlåst i ett mörkt och kallt utrymme. Hon vet inte var hon är. Hon minns inte hur hon kommit dit. Det känns som om hon är levande begravd, som om hon vandrar omkring i en kista långt ner under marken. Någon verkar ha planer för henne, och undan för undan uppdagas den fruktansvärda sanningen.

Sommaren 1995 är den varmaste sommaren på decennier och fjortonårige Dante ska tillbringa lovet i pittoreska Sundborn hos sin excentriske farfar. Där finns också Signe som har en förkärlek för det ockulta och Dantes karismatiska barndomsvän Freja. Men sommaridyllen slås snart sönder och en ny värld öppnar sig när Freja drar in Dante i en virvelvind av svartkonst och okända krafter.
Kopierat Pratförlaget

Det är en idyllisk ljuvlig het sommar. Miljön är Sundborn och Carl Larsson. Allt är underbart och man njuter av den vackra miljön och den underbara sommaren. Två ungdomar som upplever en härlig sommar med sin farfar och hans lite udda kvinna. Jag finner välbehag i allt detta. Tills jag inser att allt inte är så idylliskt ändå. Något lurar bakom fasaden och är inte vad det borde. Det finns även en "sidohistoria" som är allt annat än idyllisk. Mer som ens värsta mardröm. Något som jag har tänkt måste vara det absolut värsta man kan råka ut för.
Emma Ångström är väldigt skicklig på att bygga upp sin historia och vagga in mig som läsare i något som känns säkert och bra. För att sedan knacka mig på axeln och viska, "nej du, så lätt kommer du inte undan". Jag hade absolut inte förväntat mig att boken skulle sluta som den gjorde. Mycket nervkittlande och rysligt. Brrr, otäckt men samtidigt vansinnigt härligt med en riktigt skrämmande bok.......
Här är en länk till mitt inlägg om författarens föregående bok, Mannen mellan väggarna.

Betyg 4,5 av 5


Tack Piratförlaget för den spännande boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar