onsdag 29 april 2015

Vårjakt i Rosengädda av Emma Hamberg, Piratförlaget

Tessan har allt – ett eget barn, en egen restaurang, flera pappor till barnet, en pratglad get samt en rik godsägare som förälskat tindrar åt hennes håll. Så Tessan klagar verkligen inte, tvärtom. Men att driva egen restaurang är inte hållbart om hon ska stå för både maten, driften, disken, hålla ordning på den torftiga ekonomin och däremellan försöka vara en skön mamma.
Tessan önskar att hon hade hjälp. Helst av någon som inte vill ha betalt. En dag dyker faktiskt två människor upp i Rosengädda. Och de erbjuder precis det Tessan längtat efter. Full uppbackning helt kostnadsfritt. Trevligt förstås, fast Tessan kan inte förstå varför de gör detta för henne. Men när det klarnar vänder det inte bara upp och ner på Tessans liv – utan hela Rosengädda.
Kopierat Piratförlaget

Jo då, jag vet att detta "bara" är en bok och absolut jag vet att det "bara" är fantasi. Men jag kan ändå inte låta bli att önska att jag bodde i Rosengädda och var kompis med Tessan. Tänk att bara få vara sig själv, slå sig ner i en stol eller på golvet, smaka på någon gudomlig maträtt och bara få vara. Det önskar jag när jag läser den här boken. Jag bara älskar den här serien och människorna i den. Dessa original som är som dom är oavsett. Man blir glad, alldeles varm inombords, och man blir hungrig av all god mat som lagas. Men ibland blir det lite sorgset också. Så snälla Emma Hamberg dröj inte för länge med nästa bok, och varför inte en kokbok med alla goda rätter. Som ni förstår så rekommenderar jag varmt denna serie, men läs den gärna i ordning, så ni får vara med ifrån början. 

Betyg 5 av 5

Tack Piratförlaget för boken.

2 kommentarer:

  1. Jag har läst Baddaren av denna författare, mycket bra. Som svar på din fråga, jag använder SnapWidget. http://snapwidget.com . Lycka till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte läst Baddaren men tänker göra det så fort jag hinner. Tack snälla för hjälpen, ska ge mig på det och göra ett försök :)

      Radera