måndag 11 februari 2013

Lyckostigen av Anna Fredriksson

Johanna bor på Lyckostigen. Men så särskilt lycklig är hon inte. Som ensamstående mamma till två tonårsdöttrar kämpar hon för att få ekonomin att gå ihop och kan inte låta bli att känna sig avundsjuk på exmaken Calle som har startat ett nytt liv.

Calle har lämnat småstaden för Stockholm. Han har gjort karriär och flyttat ihop med den välutbildade Fanny. Men hur han än försöker känns det inte riktigt som om han passar in i sin nya miljö.

Fanny får ständigt försvara sitt val av pojkvän inför sina vänner. De anser att hon och Calle inte passar ihop. Hon blir allt mer osäker. Har de rätt i sin omtanke, borde hon lämna honom? Eller är de bara avundsjuka? 

När Johanna vinner en storvinst på lotto förändras livet för dem alla. På impuls köper hon en exklusiv vindsvåning i samma fastighet som Calle och Fanny bor i. Nu är det Calles tur att ta mer ansvar för barnen. Hennes beslut rubbar allas tillvaro i grunden. De tre tvingas se på sig själva och varandra med helt nya ögon.

Kopierat Adlibris

Detta är en lättläst bok. Man kommer snabbt in i den. Den är uppdelad i fyra avsnitt. Ett för Johanna, ett för Calle, ett för Fanny och så ett sista gemensamt för dom alla tre. Jag gillar den och tycker om både Johanna och Fanny, något mindre om Calle, iallafall till en början. Lite förutsägbar är den dock.......

Betyg 3.5 av 5

E-bok, eget inköp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar