tisdag 29 december 2015

Vinterfolket av Jennifer McMahon, Bazar förlag

I alla tider har folk mystiskt försvunnit från den lilla byn West Hall i Vermont, något som gett upphov till både ryktesspridningar och sagor. Speciellt viskas det om Sara Harrison Shea, en mor som återfanns bragd om livet bakom sitt eget hus, bara månader efter att hennes älskade dotter Gertie tragiskt dött. 

Etthundra år senare bor 19-åriga Ruthie i Saras hus tillsammans med sin mor och lillasyster. En morgon är modern spårlöst försvunnen och medan Ruthie söker genom huset efter spår finner hon Saras dagbok gömd under golvet i moderns sovrum.
Kopierat Bazar förlag

Det här är en spökhistoria som kryper in under skinnet på en. Det centrala i boken är gångare, människor som befinner sig på andra sidan men som kan lockas tillbaka till livet om man bara vet hur. Man bläddrar fort fram för att få veta mer om dessa gångare och hur de lockas fram. Jag som inte är så där väldigt lättskrämd måste nog ändå erkänna att boken bitvis är lite läskig. Den är väldigt lättläst och vacker på något vis, så det är en ren fröjd att läsa. Miljöbeskrivningarna i boken är också de väldigt vackra och målande så att man kan se allt framför sig. Sammantaget en bok jag kan rekommendera till alla att läsa.

Betyg 4,5 av 5

Tack till Bazar förlag för den vackra boken.

2 kommentarer: