onsdag 11 september 2013

Den osynlige mannen från Salem av Christoffer Carlsson, Piratförlaget


Det är slutet på sommaren och en ung kvinna hittas skjuten till döds i ett härbärge för Stockholms hemlösa. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av sirenerna.
Nästan tjugo år tidigare, under sin uppväxt i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer att stanna hos honom. John och Leo blir vänner, Leo och Julia blir något mer. Och i skuggorna skymtar någon som kommer att förändra allt.
Det är slutet på sommaren och i utkanterna av Stockholm börjar sökandet efter en gärningsman, där varje steg framåt endast leder längre in i en labyrint, skapad av någon som inte går att fånga.
Kopierat Piratförlaget

Den osynlige mannen från Salem är Christoffer Carlssons tredje roman och den första i en ny serie. Det är också den första jag läser av författaren. Jag var mycket nyfiken på denna boken och kastade mig över den så fort jag fick chansen. Tyvärr blev jag väldigt besviken. Jag tycker att boken är väldigt långsam och trög de första två tredjedelarna. Den kommer inte igång riktigt i mitt tycke. Dessutom flackar den väldigt mycket mellan då och nu utan att man riktigt hänger med på det. Allt detta gör för mig att jag bara vill sluta läsa. Men det gör jag inte utan fortsätter och får min belöning i slutet av boken. Där spetsar det till sig och boken får mer fart och det blir riktigt spännande på slutet. 

Betyg 3 av 5

Detta var ett recensionsexemplar från förlaget. Tack!

2 kommentarer:

  1. Den här kommer jag nog också att läsa så småningom :)

    SvaraRadera
  2. Ja, den är absolut läsvärd :)

    SvaraRadera