onsdag 4 september 2013

Barnbruden av Anna Laestadius Larsson

Det är juni 1774 och det kungliga linjeskeppet Sofia Albertina närmar sig Sveriges kust. Ombord finns Hedvig Elisabeth Charlotta, femton år gammal och den yngsta kungliga bruden i Sveriges historia.
Den omsvärmade adelsfröken Sophie von Fersen förbannar tyst sin mor som tvingat med henne på resan. Hon vill inte passa upp på en trilskande tysk barnrumpa, i tankarna är hon på bal i prins Fredriks armar.
I Stockholm förbereder Gustav III och hans hov ett ståtligt mottagande. Förväntningarna på flickan är höga, hon ska gifta sig med kungens bror Karl och skänka landet den tronarvinge man så länge väntat på.
Och långt under slottets vackra paradvåningar vaknar Pottungen – den stumma flickan som tar hand om andras skit.
Kopierat Piratförlaget

Jag gillar ju historiska romaner och tycker att om ni ska välja bara en att läsa i höst så ska ni absolut välja denna. En skickligt skriven debutroman av Anna Laestadius Larsson. Hon beskriver så målande både personer, miljöer och kläder så det känns som om man vore där. Allt smink som användes där på 1700-talet känner man riktigt lukten av, nästan så att det sticker i näsan. Charlotta som är bokens huvudperson känner man efter ett tag att man är god vän med och Pottungen vill man bara ta hand om. En och annan karaktär vill man ruska om lite granna. Precis så som en riktigt bra bok ska vara. Jag njöt av varenda minut. Jag önskar att nästa del av trilogin kommer fort för jag vill bara veta mer och mer och ännu mer.......

Betyg 5 av 5 

Recensionsex från förlaget. Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar