onsdag 28 mars 2012

Recension av Tillbaka till henne av Sara Lövestam, Piratförlaget


Ett par skor. En trälinjal. Ett par stålbågade glasögon. En silverbrosch.
Av en slump, eller egentligen genom en olycka, hamnar de alla hos den desillusionerade Hanna, som gömmer dem under soffan. Hon har nog med sitt meningslösa jobb på Arbetsförmedlingen, sin irriterande pojkvän och en mor som aldrig slutar påminna henne om hennes brister. Men föremålen försvinner inte, utan tränger tvärtom längre och längre in i hennes medvetande. Vad vill de?
År nittonhundrasex trampar folkskollärarinnan Signe ilsket genom Tierp. Ett brev från Stockholm har bekräftat det hon redan visste, att den moderna demokratitanken inte gäller alla. När en tysk automobil medförande den imponerande talarinnan Brita Löfstedt rullar in på torget, börjar Signes liv handla om mer än undervisning. Rösträttskampen kommer till Tierp och med den passionen. En komplicerad kärlekshistoria tar sin början.
Tillbaka till henne berättar den originella historien om Signe, Hanna och hundra år gamla ord. När historia skär genom nutid blir inget sig likt igen.
Kopierat Piratförlaget

Detta är första boken jag läser av Sara Lövestam och jag önskar att jag hade fler så att jag direkt kunde läsa en till för att se om den var lika bra.
Jag är ju en typisk deckarläsare men läser naturligtvis även vanliga romaner. Detta är en roman som har ett historiskt och ett nutida perspektiv och dessutom är det historiska perspektivet hämtat i skolmiljö vilket jag naturligtvis gillar extra mycket. Boken är mycket spännande och gripande och man vill bara veta mer och har väldigt svårt att släppa ifrån sig boken. När jag läst ut den hade jag kvar den i mina tankar flera dagar efteråt och tänker fortfarande på bokens Signe ibland. Jag har till och med drömt om henne. Så jag måste bara rekommendera denna boken av hela mitt hjärta.

Betyg 5 av 5

Detta var ett Recensionsexemplar i pdf-format från Piratförlaget. Tack så mycket!

2 kommentarer:

  1. Låter som en bok i min smak. Tack för tipset! Så kul att få rec. ex.

    SvaraRadera
  2. Varsågod ;) Jag tror absolut att det är en bok som du skulle gilla :)

    SvaraRadera