måndag 16 september 2019

Sweet Lolita av Kicki Sehlstedt, Piratförlaget

Det är en varm försommarvecka i Stockholm. Trettonåriga Matilda Karlsson söker kickar tillsammans med nyvunna vänner i en frånvarande vuxenvärld. Samtidigt hittas en kvinna död efter en bröllopsfest i Stockholms skärgård. Den döda kvinnan visar sig vara syster till journalisten och före detta utrikeskorrespondenten Aida Svantesson.
I efterforskningarna efter systerns död får hon hjälp från oväntat håll, av den kända och frispråkiga kriminologiprofessorn Kajan Berglund. Hon rör sig vant i såväl akademiska kretsar som i tv-världen och blir en viktig pusselbit i Aidas desperata sökande.
Sweet Lolita skildrar livet bakom stängda tonårsdörrar och visar hur jakten på bekräftelse lätt utnyttjas av mörka krafter. Det är en spännande och angelägen bok om flickors och unga kvinnors utsatthet.
Detta är den första delen i en planerad serie spänningsromaner om brotten som sker mitt ibland oss, med journalisten Aida Svantesson och parhästen kriminologiprofessorn Kajan Berglund i centrum.
Kopierat Piratförlaget

För drygt ett år sedan läste jag denna viktiga bok som beskriver en hemsk och förnedrande värld för kvinnor och barn. Det är väldigt upprörande att läsa om dessa utsatta kvinnor/flickor. Samtidigt som man önskar att alla ska läsa boken. Framförallt alla tonårsföräldrar.

Själva historien i boken är mycket spännande och man kan inte släppa ifrån sig boken långa stunder. 

Då detta är en serie så har del två i skrivande stund kommit ut och jag ska så klart försöka få möjlighet att läsa den så fort som möjligt. Rekommenderar alla att läsa denna serie.

Betyg 4,5 av 5

Tack Piratförlaget för boken

Detta var en Kort och Gott recension för att försöka komma ifatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar