tisdag 27 december 2016

Florence Stephens förlorade värld av Lena Ebervall och Per Samuelson

Huseby bruk var i början av 1900-talet Smålands mäktigaste egendom, masugnens eld dånade, skogen och jorden bar rikedom till familjen Stephens. Det var i denna ljusa tillvaro Florence växte upp.
Men livet igenom hade hon en stor svaghet – sin starka kärlek till kungahuset – och hon blev ett lätt offer när ögonstenen prins Carl och hans skrupelfria vän gjorde entré. Det tog inte många år förrän Florence var barskrapad och Huseby bruk stod på ruinens brant.
”Husebysaken” blev en av de skandaler som skakade Sverige på femtiotalet. Florence Stephens förtrollade värld sjönk sakta ner i mörkret. Hon förlorade sitt slott och sitt kungarike.
Detta är sannsagan om Florence Stephens märkliga liv.
Kopierat Piratförlaget

Ebervall och Samuelson är mycket skickliga på att beskriva händelser som hänt i verkligheten på ett fängslande sätt. Jag har tidigare läst Mördaren i folkhemmet och Bombmannens testamente. Alla böcker skrivna med som jag kan bedöma noggrann research. Därför blir böckerna och personerna de handlar om väldigt levande. När man läst sista sidan i denna boken känner man sig tom och ledsen på något vis. Stackars människa som blev så utnyttjad. Nu känner jag att jag måste läsa författarparets bok, Ers Majestäts olycklige Kurt också. Man lär sig väldigt mycket av dessa böcker och kunskap väger ju ingenting.

Betyg 4.5 av 5

2 kommentarer:

  1. Är supernyfiken på den här :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var verkligen intressant att läsa, rekommenderas varmt :)

      Radera