lördag 10 september 2016

Välkommen hem av Ninni Schulman, Forum

Välkommen hem, den femte delen i Ninni Schulmans populära serie om journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund, är en drabbande kriminalroman om revansch och försoning. 

En sensommardag får Magdalena Hansson en inbjudan till en återträff med sin högstadieklass. Tanken är att de ska sova i klassföreståndarens sommarstuga, precis som de gjorde en helg i nian. De ska äta och umgås och gå på spökvandring i skogen. Precis som då. 

Magdalena känner bara olust. De senaste veckorna har hon blivit utsatt för grovt näthat och hon skulle mycket hellre tillbringa helgen tillsammans med Petter, som äntligen är hemma från Norge där han numera jobbar. Men eftersom en av klasskamraterna idag är musiker och dokusåpakändis åker hon dit för att göra ett reportage till Värmlandsbladet. 

På festen faller alla tillbaka i gamla mönster. Allting spårar ur och Magdalena blir kvar mitt i kaoset. Sent på kvällen hittas en av klasskamraterna brutalt mördad. Dagen efter hittas ännu en person i klassen död på Hotell Monica. Tillvägagångssätten verkar helt olika, men det måste väl ändå vara samma gärningsman? Vilket är i så fall motivet? Och finns det fler i klassen som är i fara? 

Kopierat Forum

Ninni Schulman är en av mina absoluta favoritförfattare, jag gillar skarpt hennes sätt att skriva och beskriva omgivningarna i sin historia som alltid har ett aktuellt tema. I denna den femte boken får vi åter igen följa Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund och några fler poliskaraktärer. Magdalena blir inbjuden till klassåterträff som hon egentligen inte vill gå på. Klassåterträffen slutar med katastrof och Magdalena befinner sig mitt i smeten och är föremål för en mordutredning samtidigt som hon ska sköta sitt jobb. Hon tampas också med nättroll som hon i sitt yrke som journalist har råkat ut för.
Det jag bl. a gillar med Schulmans böcker är hur hon får karaktärernas "privata" del att vävas samman med själva historien utan att det blir krystat. Det tillför istället boken mer spänning.
Boken är precis som Schulmans tidigare böcker skriven i ett högt tempo, med hög spänning från första till sista sidan.
Här har jag skrivit om hennes fjärde bok och i det inlägget finns länkar till tidigare böcker.

Jag ger boken 5 av 5 i betyg

Tack till Forum förlag för recensionsboken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar