måndag 29 augusti 2016

Sandgrav av Helene Tursten, Massolit förlag

Sandgrav är den andra delen i en ny serie av Helene Tursten, författaren bakom succén om kriminalkommissarie Irene Huss. 

Det är snart jul och nioåriga Amelie lämnar skolan i Strömstad för att åka hem och hämta sina luciakläder. Men hon återvänder aldrig. Kort därefter försvinner ännu ett barn och misstankarna riktas mot en tystlåten och udda tonåring i det lilla samhället. Men när en polis hittas död och det kort därefter sker en explosionsartad brand i en lada, börjar polisen misstänka att andra krafter ligger bakom dåden. 

Kriminalinspektör Embla Nyström tillhör det mobila teamet i Västra Götaland och kopplas in på fallet. Är det en seriemördare som går lös, eller kommer de att lyckas hitta barnen vid liv? Och hur passar polismordet in i bilden? 


Kopierat Massolit förlag


När jag läste första boken i serien om Embla var jag inte så imponerad, här kan ni läsa vad jag skrev då. I denna den andra boken om kriminalinspektör Embla Nyström blir saker och ting mer tillrättalagt och jag får en helt annan känsla för karaktären. Själva historien är både spännande och gripande och Tursten beskriver allt så bra så jag vid ett tillfälle faktiskt börjar gråta. Det är inte ofta en deckare berör på det sättet, men här gör det det. Men nu är det ju barn inblandade här. Boken är väldigt lätt/snabbläst och man rycks med från första till sista sidan. Jag rekommenderar boken med varmt hjärta till alla som gillar deckare.

Betyg 4.5 av 5

Tack till Massolit förlag för recensionsexemplaret.

2 kommentarer:

  1. Grattis till att lyckats med att få ett rec.ex från Massolit förlag. Låter som en serie för mig.

    SvaraRadera