onsdag 15 juni 2016

Smultron, bröllop och döden av Kristina Appelqvist, Piratförlaget

Två entusiastiska studenter vid Västgöta universitet tar initiativet till en amatörteatergrupp och annonserar efter skådespelare för att sätta upp Romeo och Julia.
I samma veva hittas Roy Pedersen, en av Europas främsta experter på Shakespeare, brutalt dödad. Han har varit spårlöst försvunnen i åtta månader och först nu kan polisen börja söka efter hans mördare.
När litteraturforskaren Helena Waller förstår att Pedersen var ett okänt originalmanuskript av just Romeo och Julia på spåren ger hon sig iväg till Verona för att försöka hitta det på egen hand.
Morddramat tycks ha märkliga likheter med den gamla kärlekssagan, fylld av både passion och ond bråd död.
Kopierat Piratförlage

Detta är den tredje boken om litteraturforskaren Helena Waller, den första, Minns mig som en ängel,  har jag skrivit om här och den andra Flickan framför muren om du klickar på länken.

Jag gillar Helena Waller, hon är en karaktär som är enkel och lätt att förstå sig på. Hon "leker" inte polis som vissa karaktär gör i en del deckare hon uppför sig som vilken normal människa som helst skulle gjort. Det är väl det som gör henne så lätt att tycka om. Själva historien är intressant och man blir nyfiken, dels på vad det egentligen är som har hänt och man blir även nyfiken på Shakespeare och Italien. Detta är ingen hårdkokt deckare utan en mjuk mordgåta som man kan läsa även om man inte är glad för deckare annars. Allt är skrivet med ett lätt och följsamt språk som gör att texten flyter snabbt och lätt genom sidorna och boken blir lätt att ta till sig. Jag kan varmt rekommendera dessa böcker. Läs dem gärna i ordning men inte något som är nödvändigt då historierna är fristående. 

Betyg 4,5 av 5

Tack Piratförlaget för recensionsboken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar