onsdag 8 juni 2016

Prio ett av Emelie Schepp, Wahlström & Widstrand

En tidig morgon i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började.
När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Och det som först såg ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt större. 
Vem ligger bakom de fruktansvärda morden? 
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser. 

Kopierat Wahlström & Widstrands förlag

Den första boken, Märkta för livet, gillade jag mycket. Den andra, Vita spår, önskade jag mig ett lite vassare tempo. Detta, den tredje, gick mina önskningar i uppfyllelse och lite till. För vilken spänning och vilken fart från första till sista sidan.
Det är inte bara Jana Berzelius som fängslar mig i den här boken utan även Philip Engström som är en karaktär som man blir väldigt osäker på. Är han ond eller god? Vad döljer sig egentligen hos honom. Ja frågorna är många när man läser den här boken men inte förrän i slutet när upplösningen kommer vet man. Jag läser med hjärtat i halsgropen flera gånger, så spännande är det.  Så det är bara att ta av hatten och bocka och buga för Emelie Schepp. Vad månne bliva av detta författarskap?! Ser fram mot nästa bok mycket.

Betyg 5 av 5

Tack Wahlström & Widstrands förlag för recensionsexemplaret.

2 kommentarer:

  1. Jag gillade inte första boken så jag får se om jag läser denna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Denna sista är den klart bästa, mycket spännande :)

      Radera