torsdag 19 maj 2016

Veckans bokbloggsfråga v 20Veckans fråga hos Barnboksbloggen är

Hur har du organiserat dina bokhyllor? Efter tema, efter ämne, efter format, efter färg, efter författare, eller… 

I mina hyllor står böckerna sorterade i bokstavsordning efter författarnamn. Bra tänker ni, lätt att hitta. Men banne mig det är det inte alltid, för nog får jag stå där och leta många gånger. Ibland har böckerna hamnat fel och ibland förstår jag mig inte på min egen sortering, ja jisses.......


Deckarskåpen i sovrummet

Del av romanhyllorna i bokrummet


8 kommentarer:

 1. Jag har sorterat efter genre och författare och serier vill jag ha i rätt ordning! Tycker det är kul att se hur andra sorterar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det kul att se hur andra gör. Något som jag tycker är snyggt är när man sorterar efter färg, men det skulle göra mig tokig, skulle inte hitta nånting :)

   Radera
 2. Det där är min vision för framtiden. Hemma är det (ännu) bara jag som läser skönlitteratur, så om böcker hamnar på fel ställe har jag bara mig själv att skylla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här hemma läser både jag och min man. Men det är jag som väljer böckerna och sätter dom på plats i hyllan haha. Mannen gillar mest att läsa på läsplatta för övrigt :)

   Radera
 3. Du kanske har det som jag? Efter ett kalas så märkte jag att flera böcker hade bytt plats. En del stod till och med upp och ner. Personligen uppskattar jag inte alls den typen av "skämt"... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror att vi har det ganska lika du och jag efter vad jag såg på din blogg. Jag hade inte heller uppskattat ett sådant "skämt" :)

   Radera
 4. Jag provade det en gång men tyckte inte att det såg så bra ut hos mig, kanske får prova någon gång fram över igen :) Det verkar ju logiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det logiskt, men ibland är det inte så självklart ändå fniss....

   Radera