söndag 1 maj 2016

Bro bro breja av M. J. Arlidge, Lind&Co

En död man som levt ett till synes skötsamt liv hittas i ett övergivet hus. Någon har skurit ut hans hjärta och lämnat det utanför familjens ytterdörr. Det är det första offret. Och kriminalkommissarie Helen Grace anar att det inte är det sista.
I Southamptons slumkvarter frodas prostitution och droghandel. Varför har en lyckligt gift man rört sig i det området? När ännu ett liknande fall dyker upp är det tydligt att det går en seriemördare lös. Ett tredje offer hittas. Vilken är den gemensamma nämnaren? Kan mördaren spåras vid den chattsida där ett antal män diskuterar och betygsätter prostituerade?
Helen Grace har inte bara en krävande mordutredning på sitt bord. Hon försöker också återhämta sig efter systerns död samtidigt som hon måste navigera mellan blindskären på polisstationen, där inte alla vill ha henne kvar. Helen kan känna vreden bakom morden, men hon kan inte föreställa sig hur skickligt mördaren går tillväga, eller vad som väntar henne i slutet av jakten …
Kopierat Lind&Co

I början av den här boken får jag ett lite rörigt intryck. Men det släpper ganska snart och jag är inne i handlingen som är en riktigt spännande historia. Helen Grace blir bara mer och mer intressant som karaktär och jag vill veta mer om hennes något annorlunda personlighet. Även Charlie är en karaktär som jag hoppas att vi får följa framöver i böckerna som kommer.
Den förra boken Ole dole, var av något mörkare karaktär än denna. Men jag upplever den här som mer blodig och den är en riktig bladvändare. Jag rekommendera dessa böcker varmt till alla som gillar riktiga deckare. Nu ser jag fram mot nästa bok som kommer i höst och heter Dansa min docka, kan knappt bärga mig.

Betyg 4,5 av 5

Tack Lind&Co för recensionsexemplaret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar