måndag 4 april 2016

Pastor Viveka och tanterna av Annette Haaland, Albert Bonniers förlag

Viveka är en ganska vanlig frikyrkopastor runt femtio som börjar tröttna på att alltid finnas till för alla andra. Hemma har hon fyra barn och en tankspridd man och på jobbet de bitska, bakande tanterna. När en av kvinnorna i kaffekommittén hittas död börjar pastorn nysta i fallet. Kan en mördare gömma sig i idyllen? Är bokhandlaren Abbe att lita på? Vad har den lokale mäklaren i görningen? Och vilka ligger bakom den mystiska Stormhattarnas förening?

Kopierat Albert Bonniers förlag

Den här boken blev jag så sugen på att läsa när jag såg den hos förlaget och på ett par bloggar. Och jag blev inte besviken.
Om man ska försöka sig på att lägga boken i ett fack så får det väl bli mysdeckare/feelgood-deckare. Man kan ju inte påstå att man blir skrämd av den tvärtom man blir glad. Även om boken innehåller ett par mord så är det inte otäckt som det kan bli i en vanlig deckare, så även de som normalt inte gillar att läsa sådana kan nog läsa denna.
Hur är då denna pastor Viveka? I min mening är hon en väldigt omtänksam person fast väldigt utarbetad och behöver en tids vila. Tanterna har ganska höga krav på varandra och på Viveka. Fast mot detta har Viveka ett hemligt vapen, hon protesterar mot att alltid behöva vara till hands åt gnälliga församlingsmedlemmar, fast i det dolda.
Jag gillade persongalleriet skarpt och kunde lätt se alla karaktärer framför mig då alla var mycket väl beskrivna. Jag läser gärna mer om pastor Viveka och hennes tanter (och farbröder).

Betyg 4,5 av 5

Tack Albert Bonniers förlag för den fina boken med tillbehör.

4 kommentarer:

 1. Nu gjorde du mig sugen också, attans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att kunna stå till tjänst ;)

   Radera
 2. Jag blev också mer intresserad av boken än jag varit tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt, den är värd att läsas :)

   Radera