måndag 25 maj 2015

Vår egen lilla hemlighet av Ninni Schulman, Forum

En kväll i april kommer socialsekreterare Anna-Karin Ehn inte hem från sitt arbete och hennes make anmäler henne försvunnen. Han vet att hon har blivit hotad på sitt jobb och fruktar det värsta.

Dagen därpå hittas Anna-Karins bil övergiven vid vägkanten några mil utanför Hagfors. Polisen hittar spår av blod i bilen och man misstänker att hon har utsatts för ett brott. Anna-Karin verkar ha levt ett helt vanligt liv med man och barn, men när man börjar skrapa på den prydliga ytan upptäcker man att hon har många hemligheter. Kan de ha lett till hennes försvinnande?

Kopierat Forum

Detta är Schulmans fjärde bok och jag har läst dem alla. Det som jag främst gillar med denna boken är den täta spänningen som man hamnar i från första sidan och den håller genom hela boken. Det otäcka är att när man läser så inser man att detta faktiskt händer i många hem varje dag. Skrämmande men sant. Det är mycket realistiskt beskrivet. Det som jag saknar lite i just den här boken och som jag älskat med de andra är de fina miljöbeskrivningarna Schulman brukar bjuda på. Men man kan ju inte få allt..... Däremot är boken indelad i kapitel, vilket gör att det går snabbt och lätt att läsa den. Jag kan varmt rekommendera Ninni Schulmans alla böcker. Läs dem gärna i ordning, det tror jag man får ut mest av. Jag har skrivit om två av hennes böcker tidigare, här och här.


Betyg 4,5 av 5

Tack bokförlaget Forum för recensionsboken.

6 kommentarer:

 1. Tyckte också mycket om den här boken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den var verkligen bra :)

   Radera
 2. Jag har också läst alla Ninni Schulmans böcker, just den här lyssnade jag på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Jag har alltid velat kunna lyssna på böcker, men misslyckas alltid. På kvällarna somnar jag, och på dagarna är det för mycket som stör......trist!

   Radera
 3. Och jag som har så svårt för att läsa böcker i rätt ordning...
  Har inte läst någon Ninni Schulman, får väl då försöka läsa den första i serien (?) i sådana fall och inte lockas för mycket av just denna! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom är absolut värda att läsas :)

   Radera