torsdag 28 maj 2015

Sanning med modifikation av Sara Lövestam, Piratförlaget

Privatdetektiv. Kontakta mig om polisen inte kan hjälpa dig.
Det är obehagligt att ens nämna polisen, men Kouplan måste göra det för att få rätt kunder. Han måste ha pengar och han vägrar att diska en enda tallrik till på Azads grill.
Julia är borta. Ena sekunden höll hon Pernillas hand, i nästa ögonblick var hon försvunnen. En kvinna med andra erfarenheter skulle ha gått till polisen. För Pernilla är det inte ett alternativ.
Kouplans jakt på kidnapparen leder honom in i Stockholms undre värld, men samtidigt är det något med Pernillas förflutna. Vad gör man när sanningen, som den först ser ut, visar sig vara något helt annat?
Kopierat Piratförlaget

Som vanligt när det gäller Sara Lövestams böcker är detta en lättläst bok och språket är behagligt. Detta är en spänningsroman/deckare men inte i den bemärkelsen att det är mord och sliskiga detaljer. Nej här bjuds vi på en berättelse som ligger på ett djupare plan, om människors sårbarhet och utsatthet. Men spänningen saknas absolut inte, den finns där och både Pernilla och Kouplan är karaktärer som man känner djupt för. Jag ser med längtan fram mot nästa bok om Kouplan och vad han ska lösa för mystiska ting då.

Betyg 4 av 5

Hjärtligt tack till Piratförlaget för boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar