torsdag 26 mars 2015

Flickan framför muren av Kristina Appelqvist, Piratförlaget

En omstridd tysk professor ska utses till hedersdoktor vid Västgöta universitet. Beslutet utlöser en storm av reaktioner bland medier och personal.
Då promotionshögtiden närmar sig ökar dramatiken eftersom universitetets rektor hotas till livet. Trots massiv polisbevakning slutar ceremonin i en oväntad mardröm.
När litteraturforskaren Helena Waller upptäcker att en nära kollega burit på en mörk hemlighet ger hon sig in i jakten på en samvetslös mördare. Sökandet i det förflutna för henne ända till Berlin och tiden före murens fall.
Kopierat  Piratförlaget

Detta är andra delen i en serie med litteraturforskaren och talskrivaren Helena Waller i huvudrollen. Jag gillar karaktären Helena mycket, dels för att hon inte som brukligt i en deckare är polis och dels för att hon lägger sig i lagom mycket. Hon är dessutom en väldigt behaglig person. Boken är väldigt lättläst och har ett flyt som gör att man inte gärna lägger den ifrån sig. Handlingen är spännande utan att vara bestialisk och alltför otäck. Det är, om man får uttrycka sig på svenska, en mys-deckare som jag tror att dom flesta som gillar att läsa skulle tycka tycka om. Även om man kanske i vanliga fall inte föredrar just deckare. Boken är heller inte förutsägbar utan man får en överraskning på slutet som man absolut inte hade väntat sig. Jag rekommenderar boken varmt till alla. Första boken i serien heter Minns mig som en ängel, och den har jag skrivit om här.

Betyg 4,5 av 5

Tack Piratförlaget för recensionsexemplaret.

4 kommentarer: