måndag 26 januari 2015

Granne med döden av Alex Marwood, Modernista

I ett sjaskigt hyreshus i södra London väntar något fruktansvärt på att upptäckas.
Alla de sex hyresgästerna tycks ha något att dölja. Collette är på flykt från sin före detta chef. Minderåriga Cher är på rymmen från ett barnhem. Thomas försöker bli vän med alla sina grannar; det tycks bara göra honom mer ensam. Hossein är en attraktiv men tillbakadragen iransk flykting. Och så Vesta, som finns där för alla och verkar känna till allt som pågår i huset. Eller åtminstone trodde hon själv det.
En natt inträffar en fruktansvärd olycka som tvingar de sex att ingå i en allians. Men en av dem är en mördare. En person som är mycket skicklig på att dölja sitt tidsfördriv. Och som nu närmar sig sitt nästa offer...

Kopierat Modernista

Detta är första boken boken jag läser av Alex Marwood, hon har även skrivit Onda flickor. Den här boken är absolut en bok som passar mig som handen i handsken. Det är riktigt spännande och historien griper tag i en från början utan några sega uppbyggnadskapitel i det oändliga. Nej här är det rätt på som gäller och man är fast. Boken beskriver många rent ut sagt äckliga scener men det är just det jag gillar. Ibland får jag faktisk lite kväljningar men det gör det hela bara bättre. Karaktärerna i boken beskriver författaren på ett sådant sätt så att man kommer dom väldigt nära och tycker om dom, även katten. Ja till och med mördaren, innan man vet att det är mördaren vill säga......Detta är en bok som alla kan läsa som gillar hög spänning, men kanske inte alltför äckelmagade....... Själv tänker jag köpa och läsa Onda flickor.

Betyg 5 av 5

Tack! Modernista för recensionsexemplaret.



2 kommentarer: