tisdag 29 oktober 2013

Svara om du hör mig, Ninni Schulman

Det är tidig oktobermorgon och utanför slaktboden i Uvanå samlas byns jaktlag för ännu en dag bland björn och varg i Tiomilaskogen. Några timmar senare hittas en av älgjägarna, Pär Sanner, död på sitt pass medan hans fjortonåriga dotter som varit med honom är försvunnen. 
Vem av jaktkamraterna har velat Pär så illa? Finns det någon koppling till den tjuvskjutna vargen som hittades några veckor tidigare? Eller har hans tvivelaktiga affärer blivit hans död? Att Hagforspolisens nya krimchef, Petra Wilander, är lika misstänkt som alla andra i jaktlaget gör mordutredningen än mer komplicerad. 
Journalisten Magdalena Hansson är föräldraledig när Värmlandsbladet kommer med sitt stora sparpaket. För att försöka rädda sitt arbete och sin lokalredaktion undersöker hon fallet och tar risker som sätter hela familjen på spel. 
Livet i den lilla byn blir en mardröm för Pärs änka när deras hemligheter grävs fram en efter en. Och vem är egentligen vän och vem är fiende när det knackar på dörren? 
Svara om du hör mig är den tredje delen i serien om journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund.

Kopierat Forum

Detta är Ninni Schulmans tredje bok och också den bästa. Jag gillar Schulmans sätt att skriva och hennes tempo. Denna boken griper tag i läsaren från början och håller fast boken igenom. Boken utspelar sig mitt i älgjakten och man får följa karaktärerna i värmlandskogarna, ibland så detaljrikt att man kan höra hur det smäller och knastrar i träd och buskar. Jag ser fram mot författarens nästa bok och rekommenderar er att läsa hennes böcker.

Betyg 5 av 5

Detta var ett friex från E2GO. Tack!

2 kommentarer:

  1. Hon var intressant på Bokens dag i Värnamo men det låter för läskigt för mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hade varit mycket intressant att få lyssna på henne. Jag gillar ju läskiga böcker, så pass att om jag läst snälla böcker ett tag måste jag läsa en läskig för att kompensera. Låter ju lite skumt hihihi…….

      Radera