onsdag 24 april 2013

Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson, Piratförlaget


En gammal israelisk legend berättar om Papperspojken, han som kommer om natten och rövar bort sina offer. I dag minns nästan ingen myten, men så skjuts en lärare på Salomonskolan i Stockholm till döds inför barn och föräldrar. Bara timmar senare försvinner två judiska pojkar på väg till sin tennisträning.
Fredrika Bergman och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren leder utredarna till en och samma plats: Israel.
Eden Lundell, chef för Säkerhetspolisen får samtidigt anledning att söka i sitt förflutna då en man vid namn Efraim Kiel oväntat dyker upp i Stockholm. Det dröjer inte länge förrän en väl bevarad hemlighet är på väg att avslöjas. Och upprepade gånger nämns Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer?
Kopierat Piratförlaget

Jag vet inte någon annan svensk deckarförfattare som kan hålla läsaren i ett sådant fast grepp från första till sista sidan som Kristina Ohlsson. Det är så oerhört skickligt uppbyggt och så välskrivet att man som läsare nästan känner sig som en deltagare i boken. Huvudkaraktärerna är lätta att begripa sig på och tycka om och historien är sådär ruskig som man vill att en deckarhistoria ska vara. Jag vet inte hur jag ska stå ut att vänta tills nästa bok släpps, för det här är verkligen bra. Rekommenderas!

Betyg 5 av 5 

Tack Piratförlaget för rec.ex

2 kommentarer:

 1. Svar:
  Jag har en flik med all info om headers: http://bokugglan.blogspot.se/p/kop-en-design.html
  Om det är några frågor efter det, så kommentera :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, tack! Ska kolla där då :)

   Radera