tisdag 25 september 2012

Recension av En man som heter Ove av Fredrik Backman


Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!
Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv bara minns den.
Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

Kopierat Adlibris

Detta är en mycket trevlig bok på alla sätt. Man blir kär i Ove. Han är tvär och bitter och väldigt speciell men innerst inne........
Här får man många goa skratt men också en del tårar i ögonen. Det var något bland det bästa jag läst faktiskt. Jag är avundsjuk på er som har den kvar att läsa. Så jag kan bara säga läs och njut!

Betyg 5 av 5

3 kommentarer:

  1. Ja, den måste jag läsa! Jag har redan rekommenderat den till mamma och pappa, för jag tycker den verkar så bra!

    SvaraRadera
  2. Jag vill också läsa den här boken för alla verkar gilla den så mycket.

    SvaraRadera
  3. Det är en helt underbar bok, man kan inte annat än gilla den :)

    SvaraRadera