onsdag 11 april 2018

Finns det hjärterum av Sara Lövestam, Piratförlaget

Kouplan vill aldrig mer tänka på livet han en gång levde. Han har sitt uppehållstillstånd nu, och detektivuppdragen har bytts ut mot praktik på Farsta bibliotek. Jo, en sak lämnar fortfarande inte hans tankar: Vad har hänt hans bror?
I Uppsala vaknar Victor Holmberg kallsvettig om nätterna. Hans förflutna släpper honom inte. Just när han trodde att det fruktansvärda var bakom honom, kommer de igen med förnyad kraft. Männen som aldrig slutar söka.
I en trea i Hagsätra bor fem afghaner, tre afrikaner och två östeuropéer. För femton kronor i timmen städar de, lagar mat och serverar, duckar för gränspoliser och chefers chefer. När en av dem mördas är det som om det aldrig har hänt.
I sökandet efter sin bror befinner sig Kouplan plötsligt i sitt sista detektivuppdrag, och tvingas möta skuggorna igen. Kanske har de aldrig lämnat honom.
Kopierat Piratförlaget

Detta är fjärde och sista delen i serien om den lite annorlunda detektiven Kouplan. Precis som de tidigare böckerna i serien är detta en bok som man läser med stort utbyte. Det är välskrivet och känslosamt. Man blir glad och ledsen om vartannat.
Ämnet är aktuellt och karaktärerna är trovärdiga. Boken är väldigt spännande och jag rekommenderar hela den här serien med varmt hjärta.

Betyg 5 av 5

Tack Piratförlaget för recensionsexemplaret

2 kommentarer:

  1. Jag har än så länge bara läst hennes grammatikböcker, men vill läsa den här serien också, särskilt efter att jag fick möjlighet att intervjua henne till min blogg. En mångfacetterad person, det skall bli intressant att lyssna på henne i Sigtuna på lördag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det förstår jag att det blir en intressant upplevelse. Jag älskar hennes böcker. Kan starkt rekommendera hennes "Tillbaka till henne" den är såå bra.

      Radera