lördag 14 april 2018

Hon som vakar av Caroline Eriksson, Forum

Författaren Elena har nyligen separerat från sin man och bor tillfälligt i ett radhus utan mycket kontakt med omvärlden. Den enda hon träffar regelbundet är sin syster, men deras relation är ansträngd och fylld av hemligheter.

Håglös och med skrivkramp börjar hon iaktta grannfamiljen tvärs över gården. Bakom den prydliga fasaden tycks ett mörkt drama pågå mellan mannen och hustrun. Elena kan inte motstå impulsen att följa familjen Storm i smyg och ju längre hon går i sina ansträngningar, desto större blir oron för att något fruktansvärt är på väg att ske.

När tonårssonen Leo söker kontakt med Elena får hon direktinsyn i familjens liv. Det blir tydligt att hans mamma är en kvinna med ett mörkt förflutet, en kvinna kapabel till fruktansvärda handlingar. Elena dras in i en karusell som snurrar allt snabbare och som snart hotar att leda till katastrof för både henne och familjen Storm.

Kopierat Forum

Det har hunnit gå ett tag sedan jag läste denna boken. Men jag får genast tillbaka känslan jag hade med den när jag läser baksidestexten. Den ödsliga, ödesmättade, instängda stämningen. Det vilar mystik över hela historien och man blir inte klok på vad som har hänt eller kommer att hända.
Karaktärerna är väl beskrivna och lätta att ta till sig. Författaren tillhör absolut en av mina favoriter med sina lite annorlunda böcker med mycket mystik och sådant man får försöka tänka ut själv. Jag gillar denna och även hennes tidigare böcker, t ex den här.

Jag ger den 4,5 av 5 i betyg

Tack Forum för recensionsbokenInga kommentarer:

Skicka en kommentar