lördag 29 april 2017

Konstnären av Diane Karlström & Magnus Carling

När en ung pojke hittas mördad tillsammans med sina föräldrar står det snart klart att dottern i familjen är försvunnen. Kriminalkommissarien John Romeo, som brottas med alkoholism och en underlig gåva som ibland låter honom uppfatta ekon av starka känslor, får reda ut morden samtidigt som han försöker hitta den unga kvinnan. Är hon inblandad i morden på sina föräldrar och hennes lillebror, eller är hon ytterligare ett offer? Snart står han inför en värre motståndare än vad han någonsin träffat på i den korrumperade, smutsiga staden Göteborg Noir. 

Kopierat Adlibris

Jag fick en förfrågan av en av författarna till boken om jag ville läsa den, eftersom jag blev nyfiken så tackade jag ja.
Boken är helt klart annorlunda mot andra deckare jag läst. Det baserar jag främst på att det är en något udda karaktär som löser mordgåtan i den här boken. Jag gillar John Romeo skarpt. Ibland kan han vara lite brysk kan jag tycka men har samtidigt ett hjärta av guld. Hans annorlunda gåva är ovanlig och spännande i sig och gör boken och handlingen mer intressant. Själva handlingen kommer man in i direkt genom författarnas intensiva inledning. Därefter är det mycket svårt att lägga ifrån sig boken. Detta är första delen i en trilogi och jag läser gärna kommande delar. Gör det ni med vet jag!

Betyg 4 av 5

Tack Magnus Carling för boken.

6 kommentarer: