söndag 15 maj 2016

Mordbrännaren av Anders Gustafson och Johan Kant, Bokfabriken

En våldsam brand utbryter en höstnatt i husvagnar och tält på Singö camping, där en grupp romer bor. Kriminalinspektör Solbritt Andersson, som är utlånad från Stockholm till Norrtälje polisstation, och hennes kollega Lena Karlsson leder utredningen. Förövarna har inte lämnat några spår på platsen, bortsett från att de har sprejmålat en brun triangel på en vägg. Snart står också en gård på norra Singö i lågor. Finns det ett samband mellan mordbränderna?

Parallellt med de komplicerade brandutredningarna fortsätter polisen arbetet med att kartlägga nätverket kring den gäckande spionen och ex-militären Sven Löwengrip. Det förflutna kastar återigen långa skuggor över skärgårdsön.


Kopierat Bokfabiken

Det här är andra delen i Singöserien. Jag gillar dessa böcker för att jag tycker det är lätt att relatera till dem. Jag gillar Solbritt, trots att hon ibland är lite väl egocentrisk. Lena är också hon en karaktär som man gillar, trots att hon krånglar till det för sig ibland kanske.
Själva intrigen i den här boken tycker jag är snäppet bättre än i den första. Här hålls det ihop bättre och spretar inte åt alla håll som jag tyckte att det gjorde lite i den första boken i serien. I det stora hela är det här en absolut läsvärd deckare, med en inte alltför blodig handling och som utspelar sig i en underbar miljö. Nämligen skärgården, och det faller ju jag stenhårt för som själv är uppväxt i den miljön. Boken är dessutom lättläst och något av en riktig bladvändare.
Här har jag skrivit om Singöspionen som är första delen i serien.

Betyg 4.5+ av 5

Tack till Bokfabriken för recensionsexemplaret.

2 kommentarer: