tisdag 19 januari 2016

Stenhuggarens dotter av Ewa Klingberg, Släkten del 7, Historiska Media

Sissela Konradsdotter föds 1252 i smålandet Njudung. Hennes far är känd för sin magiska förmåga att förvandla stenar till konstverk. Hans berömmelse når ända till kungaborgen i Stockholm, och han får en inbjudan av kung Valdemar.
Dottern Sissela följer med till Stockholm och snart är hon en central del av kung Valdemars liv. Men maktstriderna och intrigerna på kungaborgen tvingar henne på flykt. Med sig får hon kungens frilloson Eskil och den ring som under århundraden burits av kvinnor i maktens närhet. En dag många år senare hinner verkligheten i kapp Sissela, och hennes hemligheter riskerar att avslöjas.
Kopierat Historiska Media

Detta är sjunde delen i den historiska serien Släkten, som är en staffetskrivning mellan olika författare. Jag har läst alla böckerna i serien och gillat dom mer eller mindre, mestadels mer. Just denna är skriven på ett intressant sätt som får en att vilja komma vidare framåt i boken. Även om boken är fiktiv så har författaren gjort mycket research och man får sig en rejäl dos historia samtidigt med en spännande berättelse. Bokens huvudkaraktär Sissela är som de flesta kvinnor i serien, en stark kvinna som vågar gå sin egen väg och fatta egna beslut. Ewa Klingberg lyckas dessutom i sina beskrivningar av miljön och av karaktärer göra allt så levande att jag önskar jag var där. Jag kan bara varmt rekommendera boken till alla som gillar spänning och en god bit historia på köpet. 
Vill ni läsa vad jag tyckte om övriga böcker i serien kan ni göra det här och här och här.

Betyg 5 av 5 

Tack Historiska Media för den fina boken. 

2 kommentarer:

  1. Den har jag precis börjat på, va kul att den var bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att du också gillar den :)

      Radera