fredag 1 januari 2016

Singöspionen av Anders Gustafson och Johan Kant, Bokfabriken

Den 62-åriga kriminalinspektören Solbritt Andersson och hennes man Rune har förverkligat sin dröm och köpt en sommarstuga på Singö i Roslagen. Av en granne får de höra talas om Singömordet, som skett på den närbelägna marinbasen 1986, strax efter att Olof Palme mördades. Trots att anläggningen var välbevakad lyckades gärningsmannen försvinna utan ett spår, och mordet är ännu ouppklarat.
Under sin semester kan Solbritt inte låta bli att göra egna efterforskningar. Sökandet efter sanningen sätter igång hänsynslösa krafter, beredda att göra allt för att hindra henne.

Kopierat Bokfabriken

I den här boken får man redan från början veta vem som mördat och på vilket sätt det skedde. Då kan man tro att det inte blir ett dugg spännande. Men då misstar man sig grovt, för här bygger författarna upp en historia kring mordet som gör att det blir väldigt spännande. Det som gör det hela speciellt med den här boken är Solbritt och hennes lite märkliga sätt att lägga semester och familjen åt sidan och engagera sig helt i ett gammalt mord. Mannen Rune får ta marktjänsten och ta hand om det tonåriga barnbarnet utan knot, allt medan Solbritt gräver i det gamla mordet trots otäcka hot mot henne och familjen. Men det är på något sätt allt det här plus själva historien i sig som gör det hela så bra. En riktigt bra mordgåta som ska lösas och familjeproblem som kunde vara hos vem som helst där den ena parten gräver ner sig i sitt jobb. Jag älskar sådana här böcker, de blir personliga på något vis och man kan identifiera sig med karaktärerna. Att det sedan utspelar sig i skärgården är ju ett extra plus.

Bety 4,5 av 5

Tack snälla Bokfabriken för recensionsboken.

4 kommentarer:

 1. Jag gillade den också och nu kommer snart tvåan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag såg det. Den blir man ju sugen på att läsa då :)

   Radera
 2. Oj, 4,5! Hmmm, får nog försöka läsa den snart då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den är absolut värd en chans. Lite annorlunda upplägg och intressanta karaktärer, i mitt tycke då :)

   Radera