onsdag 21 maj 2014

Den man älskar av Mari Jungstedt

En blek aprilsol kryper långsamt över det gamla stenbrottet i Bunge på norra Gotland där mäklaren Sanna Widding har hittats död. Några kilometer därifrån ligger en anrik kalkstensgård som hon fått i uppdrag att sälja. Men försäljningen väcker starka känslor i ägarfamiljen och snart stiger djupa och mörka hemligheter upp till ytan. 
Kriminalkommissarie Anders Knutas är tillbaka efter sin sjukskrivning och kastas genast in i en omskakande mordutredning. Tillsammans med kollegan Karin Jacobsson inser han snart att Sanna Widding inte kommer att bli det enda offret. 

Kopierat Adlibris

Den här tolfte boken av Mari Jungstedt tycker jag är en av hennes bästa. Den har spänning och flyt redan från första sidan. Historien i sig gör heller inte att man direkt kan lista ut vem som är den skyldige. I alla fall kunde inte jag det. Jag gillar även det där lilla extra privata mellan Anders Knutas och Karin Jacobsson, det sätter lite extra krydda till boken. Och så är jag ju väldigt svag för kapitelböcker som växlar mellan då och nu. Så jag kan inte annat än rekommendera er att läsa och ge mitt högsta betyg.

Betyg 5 av 5

Eget inköp

2 kommentarer:

  1. Låter lovande! Ska nog ge Jungstedt en chans till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det tycker jag. Jag har alltid gillat hennes böcker, men en och annan har väl varit mindre bra. Fast så är det väl med de flesta författare ;)

      Radera