onsdag 15 januari 2014

Dåligt e-bok inköp

Jag köpte en e-bok, Människohamn av John Ajvide Lindqvist, genom Dito. Jag gjorde precis likadant som jag brukar. Laddade ner boken från Dito:s mina sidor, så långt gick allt bra. MEN sen var det stopp! Det gick inte att få boken till mitt Reader-bibliotek, inte heller till mitt Adobe-bibliotek. Jag kunde heller inte få boken att lägga sig där genom att dra och släppa. Då kan jag ju heller inte få boken att hamna på någon av mina läsplattor, varken Sonyn eller Letton. Jag får ett meddelande att boken redan finns i mitt bibliotek, vilket den ju inte gör. Jag har haft en lång e-mail kontakt med Dito och dom menar att boken har lagt sig i ett annat Adobe-id som då jag skulle ha. Jag har bara ETT sådant. Dito vägrar att skicka mig en ny fil, dom påstår att dom inte KAN det??!! Det spelar ingen roll hur mycket jag än förklarar för dom på Dito så är det bara kalla handen. Jag tycker att detta är urdålig stil! Om jag köper en fysisk bok i bokhandeln och den har söndriga sidor så får jag förmodligen en ny och jag anser att denna e-boksfil är just söndrig. Jag har aldrig råkat ut för detta tidigare och hoppas att jag slipper det i framtiden. Detta har fått mig att omvärdera detta med e-böcker. Det kanske inte är så bra som man tror. Jag ska i alla fall inte köpa några fler e-böcker från Dito. I fortsättningen handlar jag hos Adlibris, Bokon, eller E2go.
Anledningen till att jag skriver och berättar detta är dels som en liten varning om vad som kan hända, dels en undran om någon har ett förslag om vad som kan ha hänt………eller hur jag skulle kunna lösa detta?

2 kommentarer:

  1. Jag har aldrig köpt e-böcker, men jag tackar för varningen. Dito blir det alltså inte. Själv har jag bara lånat på biblioteket och egentligen fattar jag ingenting av det här med Adobe-id :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har köpt en hel del e-böcker och det har gått bra…….fram tills nu då. I fortsättningen tänker jag passa mig noga och Dito blir det inte, så himla otrevliga :( Det här med Adobe-id är väl inte så svårt egentligen….när det funkar ;)

      Radera