måndag 16 juli 2012

Recension av Till dess din vrede upphör av Åsa Larsson, Bonniers förlag

”Luften och hans egna rörelser har rört upp så mycket slam inuti planet att han inte kan se handen om han håller armen utsträckt och lyser på den med ficklampan. Det är som att simma i en grön soppa.
   Han ser ingenting. Absolut ingenting. Han vet inte längre vad som är upp och ner.
   Linan som är fäst vid hans viktbälte fastnar lite här och där, i lastsurrningskrokar i golvet, i ett avslitet säte, i ett löst säkerhetsbälte. Överallt. Sedan börjar han simma på linan. Krockar med den. Fastnar i den. Den löper som ett spindelnät inuti planet. Och han hittar inte ut.”

Någon mördar Wilma Persson och Simon Kyrö när de dyker på ett plan i Vittangijärvi.
   Vad är det för gammal hemlighet de har kommit på spåren? Och vem är beredd att mörda för att hindra att den kommer ut?
   En mordutredning tar sin början där polisinspektör Anna-Maria Mella hotas och kammaråklagare Rebecka Martinsson får besök av de döda.


Kopierat Bonniers förlag


Det här är en vansinnigt spännande bok som är väldigt svår att släppa ifrån sig. Jag läste Åsa Larssons Solstorm för länge sedan och tyckte att den var sådär. Nu har jag läst hennes böcker baklänges och blivit helt såld. Jag gillar hennes sätt att skriva och hennes karaktärer och att det är hundar inblandade i det hela gör ju saken ännu bättre. Vill ni läsa en riktigt spännande deckare så läs denna......


Betyg 5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar