onsdag 4 maj 2011

Åter till vardagen

Helgen som gick flyttade vi på lite.........så söndag fick bli fredag, måndag-lördag och tisdag-söndag.....Varför? Jo vi fick gäster på söndagen och mannen hade sina lediga dagar då, så då får man helt enkelt möblera om lite i almanackan :) Vi hade väldigt trevligt som alltid och tiden rusade iväg som vanligt när man har trevligt sällskap.

Idag bad jag mannen ordna med flera hyllor till mina böcker som blir fler och fler. Jag har bokhyllor i alla rum utom kök, hall och badrum. Trots detta så är det platsbrist. En del böcker skulle jag nog kunna rensa ut och slänga. Det är sådan där böcker som jag köpte genom "hjärtaochsmärta" bok-klubbar för 30 år sedan. Men även de böckerna är svåra att slänga, (jag kan inte ens slänga en pocketbok) det är ju trots allt inbundna böcker och det finns en och annan som är läsvärd. Men jag blir nog tvungen att rensa där en vacker dag. Nu löste mannen min vädjan om fler hyllor med att utöka mina tre bokskåp med en hylla var. (Dessa skåp har glasdörrar vilket är perfekt, då blir inte böckerna så dammiga) Tre hyllor, det är ju alltid något ;) Kunde man önska fritt skulle jag önska ett rum som jag kunde inreda som ett bibliotek, det hade varit härligt!
Ska försöka att sammanställa en lista över alla de böcker jag har och lägga upp här på bloggen och även en lista på de böcker jag har men inte har läst, vilka är en hel del bara det. Eftersom jag är med i Bokias Låna&Läs så hinner jag inte alltid att läsa alla böcker jag köper själv. Men måste ändå köpa de böcker som mina favoritförfattare ger ut, plus några till och så har vi ju den årliga bokrean och så har vi ju lite erbjudande och så alla tips här på olika bloggar och så........ja ni förstår ju själva..........MEN är man bokoman så är man :D 

Ha' det bra ......och läs en bok :)

2 kommentarer:

  1. Min dröm är också att bo i ett hus där jag kan inreda ett bibliotek, med en obligatorisk mys/läshörna. Just nu bor jag dock i lägenhet, så drömmen är långt ifrån att uppfyllas. Känner igen mig i din känsla av att inte klara av att göra mig av med böcker. Jag hade en utrensning, men då gav jag bort de begagnade böcker som andra gett mig bara för att jag tycker om böcker. Som om jag skulle vilja ha vilken bok som helst, nej lite kräsen är jag faktiskt. Jag vill välja ut de böcker jag tycker verkar vara intressanta. I vilket fall som helst kändes en rensning just då helt ok. Nu när sambon kommenterar att det kanske är dags för ännu en rensning (eftersom jag inte heller har mer plats i min bokhylla, men böckerna på något mystiskt sätt fortsätter att öka i antal) förfasas jag över tanken, jag har ju redan rensat ut de böcker jag inte ville ha ju! Kan ju inte rensa bort fler nu! Smärta i bröstet... Kram :)

    SvaraRadera
  2. Jo men visst är det väl märkligt att det ska vara så svårt att göra sig av med böcker, det är ju ändå bara papper ;)) NEJ!!!!!! för mig är det mina vänner, knepigt värre. Men håller med dig, man vill ju ändå inte bara ta emot böcker som någon bokkyrkogård.......de är viktigare än så........men plats.....ja det skulle man behöva mer utav. Trots att jag bor i eget hus så finns det ändå inte nog utrymme :( Vi får väl bygga ut *fniss* Kram :)

    SvaraRadera