onsdag 30 maj 2018

Där satan har sin tron av Unni Lindell, Piratförlaget

I ett ödsligt hus utanför Oslo har en hämndplan satts i verket. Några män förs bort och återfinns senare brutalt mördade.
Femton år tidigare försvann en sexårig flicka i Oslo och polisen har nu beslutat att återuppta utredningen. Kriminalinspektör Marian Dahle, som varit sjukskriven och fortfarande är i både fysiskt och psykiskt dåligt skick, får i uppdrag att tillsammans med en pensionerad psykolog se med nya ögon på fallet.
Men när Marian Dahle hittar spår som binder samman det gamla försvinnandet med de nya morden behåller hon upptäckten för sig själv – och får en mycket farlig fiende efter sig.
Kopierat Piratförlaget

Nu var det ett tag sedan jag läste den här boken, sådär fem månader sedan......Är ju som sagt väldig mycket efter i mitt skrivande och läsande tyvärr, suck!
Men efter lite uppfriskning av minnet kommer jag ihåg det väsentliga av boken. Det är en otäck deckare med inslag av tortyr som får mig att känna av paniken som offren utsätts för. Jag gillar Marian Dahle trots att det är en ganska ruff och surmulen karaktär. I denna boken blir hon lite satt åt sidan för att lösa ett cold case, detta gör henne inte trevligare precis. Men ändå gillar jag henne skarpt. 
Boken är lättläst och fångar mig som läsare direkt. Det är som sagt en väldigt otäck historia som beskrivs utan att försköna något. Men jag gillar det mycket, är väl lite skruvad......

Betyg 4 av 5

Tack Piratförlaget för boken

2 kommentarer:

  1. Usch ja, den är verkligen obehaglig och läskig på riktigt. Vissa delar gick det knappt att ta sig igenom, ändå tyckte jag också att den var bra. Märkligt, jag kanske också är litet skruvad... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vissa böcker underlättas vid läsning om man är lite skruvad, haha. Denna tillhör en av dem :)

      Radera