söndag 2 juli 2017

Det förlovade landet av Mari Jungstedt, Albert Bonnier Förlag

Efter ett fylleslag vaknar Bengt Andersson upp i semesterparadiset på Gran Canaria. I deras bungalow ligger hans hustru brutalt ihjälslagen. Själv minns han ingenting från gårdagskvällen - är det han som är den skyldige? Polisen griper honom och lösningen på mordet verkar till en början enkel. 

Samtidigt inträffar en serie attentat mot olika turistanläggningar. Journalisten Sara Moberg och den norske före detta polisen Kristian Wede hittar kopplingar som går ända tillbaka till femtiotalet då de första svenska charterresenärerna landsteg på Gran Canaria. När en svensk turistguide mördas i en kyrka tar fallet en ny dramatisk vändning.

Samtidigt som utredningen pågår brottas Sara med funderingar inför sin stundande 50-årsdag. Vad hände med drömmarna? Vart tog livet vägen? Ska man nöja sig med det man har?

Kopierat Albert Bonnier Förlag

Detta är andra delen i serien om semesterparadiset Gran Canaria, den första skrevs tillsammans med Ruben Eliassen och den har jag skrivit om här
Liksom i den förra boken så slås man av de vackra miljöbeskrivningarna och kan känna att man ser det framför sig trots att man aldrig varit där. Vad det gäller själva deckarintrigen så är det bra som alltid i Mari Jungstedts böcker. Däremot tycker jag att offren kunde fått några sidor till så man fick lära känna dessa bättre, nu blir det lite platt. Journalisten Sara och hennes "kompanjon" före detta polisen Kristian får mer utrymme och vi får lära känna framförallt Sara lite mer. Detta är en bok som passar bra att läsa under semestern i hängmattan eller på stranden. 

Betyg 4 av 5

Tack Alber Bonnier Förlag för recensionsexemplaret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar