onsdag 17 juni 2015

Järnblod av Liza Marklund, Piratförlaget

Annika Bengtzons syster Birgitta är försvunnen. Hon gick iväg till jobbet en söndagsmorgon, men kom aldrig fram. Det sista livstecknet är ett sms – Annika, hjälp mig!
Kvällspressens papperstidning ser ut att gå i graven. Om det inte sker ett mirakel kommer chefredaktör Anders Schyman att gå till historien som den som lade ner den svenska journalistiken.
Under tiden pågår en uppmärksammad rättegång om ett ytterst bestialiskt mord på en uteliggare.
Dagarna går och Birgitta kommer inte tillbaka. För att förstå vad som ha hänt hennes syster måste Annika återvända till sin barndoms bruksort och konfronteras med sitt eget, våldsamma förflutna.
Kopierat Piratförlaget

Detta är som nog alla vet Liza Marklunds sista bok om Annika Bengtzon. Den är som alla dom tidigare väldigt spännande från första till sista sidan.
Marklund låter oss få tillbakablickar där vi påminns om vad som hänt och en hel del förklaringar till saker som inte avslöjats tidigare. Hon binder ihop alla lösa trådar så att säcken sluts.
Det är med stort vemod jag läser denna sista bok i serien som jag älskat från bok ett.
För att inte avslöja för mycket vill jag inte säga mer än att; Läs boken det är den absolut värd och den ger svar på en hel del frågor från tidigare böcker. Jag kommer att sakna Annika Bengtzon väldigt mycket.
Det är bara att hoppas att Marklund skriver något nytt spännande, och det tror jag nog att hon gör.

Betyg 4,5 av 5

Tack piratförlaget för recensionsboken.

5 kommentarer:

 1. Jag är inte riktigt hundra klar med den än, men snart.

  SvaraRadera
 2. Måste läsas! Jag gillar verkligen böckerna om Annika Bengtzon!

  SvaraRadera
 3. Jag kommer sakna Annika med, men kände nog att hon inte kunde utvecklas mer.

  SvaraRadera
 4. Har bara läst en bok i denna serie för länge sedan, tror inte jag fastnade riktigt för den just då. Verkligen trist när en bokserie man tycker väldigt mycket om avslutas - förstår ditt vemod där!

  SvaraRadera
 5. Ja vi får helt enkelt hoppas att Marklund kan knåpa ihop något som kanske är ännu bättre, vi får se.....

  SvaraRadera