torsdag 23 oktober 2014

Lotus blues av Kristina Ohlsson, Piratförlaget

Dagen då allt går åt helvete regnar det. En desperat man kommer till advokat Martin Benners kontor och berättar att hans syster behöver hjälp. Det är bara det att systern är död.
Innan hon tog sitt liv erkände hon fem mord. I tidningarna kallades hon seriemördare och gavs namnet Sara Texas. Nu vill brodern ge henne upprättelse – och samtidigt hitta hennes försvunne son Mio.
Martin Benner har det mesta. Karriär, kvinnor, ett litet barn. Men han har också svagheter. Framför allt är han svag för utmaningar. Och han gör en fasansfull felbedömning i jakten på sanningen. Snabbt förvandlas han från advokat till bricka i ett spel med så höga insatser att han till sist står inför den mest mardrömslika av situationer.
Kopierat Piratförlaget

Kristina Ohlsson är enligt mitt tycke en av våra allra bästa deckarförfattare. Hennes böcker har alltid en hög spänningsgrad från början till slut. Det finns inga "inkörsportar" utan det är pang på direkt och man är fast i boken. Och det är precis så jag vill att en deckare ska vara. Dessutom är det alltid ett skönt flyt i Kristina Ohlssons böcker. Just denna är en ny serie om två böcker där bok nummer två Mios blues kommer våren 2015, och jag längtar ännu mer efter våren än vanligt så jag får veta hur det går för Martin Benner. 

Betyg 5 av 5

Tack! Piratförlaget för recensionsexemplaret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar