torsdag 17 juli 2014

Lite knäppt kanske men nu har jag tre……plattor alltså

Satt och spanade runt lite på olika sidor och tittade på olika saker……t.ex på olika sorters läsplattor. Kikade lite på Kindle som så många gånger tidigare, men för mig så verkar det krångligt med den typen av platta. Hur som helst så har/hade jag ju redan två. Men å andra sidan så är det ju alltid roligt med lite nya funktioner och nyare utförande. Dessa hade jag tidigare.

Sony prst-1 med fodral med inbyggd lampa som drivs med batteri som man stoppar i fodralet. Denna plattan gillar jag och har läst mycket på. Jag har haft den i två och ett halvt år och den funkar fortfarande fint, lite slö när man bläddrar dock.

Letto från Adlibris med rosa fodral, ingen belysning i fodralet. Kommer inte riktigt ihåg när jag köpte den, det var under någon kampanj dom hade, kanske ett och ett halvt år sedan? Denna plattan är ok. Lite enklare i utförandet, lätt att bläddra med eftersom "blädderknappen" sitter mitt uppe på kanten på plattan.  Något klumpigare i sitt utförande och slö när man bläddrar. Kan ibland haka upp sig och leva lite av sitt egna liv. Men som sagt mycket lätt att hantera. Denna använder min man, som jag äntligen lyckats locka till böckernas värld, han gillar att läsa på Letton.


Detta är mitt nyförvärv, Sony prst-3. Den är mindre än den tidigare modellen och lättare och tydligare i skärm och text. Den har upphöjda knappar, längre batteritid och bläddrar utan att fladdra och störa så mycket som den tidigare. Man behöver heller inte hålla på att trycka på en knapp för att den ska gå ner i viloläge när man avslutar sin läsning, man behöver bara stänga fodralet. När man öppnar igen så kommer man tillbaka till rätt sida. Det finns säkert fler finesser som jag inte hittat ännu. Har bara haft den några dagar.Däremot så köpte jag till ett fodral med integrerad lampa som tar ström från plattan, alltså inget extra batteri till den. Har heller inte koll på hur mycket detta påverkar plattans batteriförbrukning. Fodralet fungerar på samma sätt som originalfodralet, det vill säga stänger av plattan när du slår igen det. Jag känner mig mycket nöjd hitintills. Sen förstår jag om någon tycker detta var ett helt onödigt köp, det kan jag hålla med om…….men ibland kan man väl få vara lite dumdristig också…eller?

6 kommentarer:

 1. Jag har också en av var av dina två första, kanske dags för mig att köpa en ny Sony då :) Känner att den gamla är lite slö när man bläddrar, men kanske kan jag leva med det. En lampa som tar kraft från plattans batteri tilltalar mig inte jättemycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var precis det jag retade mig mest på med den gamla Sonyn, att den segade när man bläddrade. Den nya är mycket piggare. Det där med en lampa är ju individuellt, men jag kan ju vakna mitt i natten och inte kunna somna om, då är det bra med den där lilla lampan så man inte stör den som sover vid sidan om ;) Än så länge har jag inte märkt någon större batteriåtgång…..Jag får göra en utvärdering längre fram.

   Radera
 2. Hittills har jag bara en läsplatta som jag älskar. Har dock börjat snegla på en Kindle eftersom jag läser en mängd Kindle böcker varje år och även om det fungerar bra att läsa dem på surfplattan och mobilen så känner jag att en till läsare skulle vara på sin plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har som sagt sneglat på Kindle många gånger men jag läser ju bara på svenska och då blir det ju krångligt att föra över böcker på Kindlen om jag har fattat det hela rätt. Annars verkar det vara en väldigt bra platta.

   Radera
 3. Läser endast på surfplattan än så länge. Tycker att det fungerar riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja surfplatta är också bra fast lite tröttande för ögonen om man sitter länge tycker jag. Och i solljus ser man ju inte så bra på dom. Men många läser på surfplatta och tycker det fungerar utmärkt och då är det ju kanon :)

   Radera