lördag 29 juni 2013

Nattsländan av Katerina Janouch, Piratförlaget


När Cecilia vaknar upp på sjukhuset efter att ha drabbats av en mindre hjärtinfarkt, vet hon med isande visshet att hennes liv måste förändras. Det handlar om henne själv, inser hon, om hennes känslor och hennes hälsa. Att gå vidare i äktenskapet framstår som en omöjlighet och trots att drömmen om en familj som håller ihop livet ut går i kras, finns inga andra alternativ.
Men även Cecilias syster Susannas liv genomgår dramatiska förändringar. Systrarna svetsas  därigenom samman mer än någonsin. Susanna visar oväntad handlingskraft trots att hon ställs inför sitt livs tuffaste utmaning. Samtidigt som Cecilia kämpar med att komma på fötter och hitta ny balans i livet försöker hon komma tillbaka i sin yrkesroll. Men hon blir ifrågasatt från flera olika håll, och mest ont gör det när hennes egen son vänder sig från henne. Att en mamma vill gå sin egen väg är inte alltid lätt, men måste man verkligen välja?
När Cecilia framåt sommaren återgår till sitt arbete på förlossningskliniken drabbas hennes avdelning av ett hårt slag. Chefsbarnmorskan Tatiana försvinner spårlöst. Och trots att Cecilia verkligen borde lämna ärendet åt polisen, kan hon inte låta bli att engagera sig. Långsamt går  sanningen upp för henne – och den är mer skrämmande än någon kunnat tro.
Kopierat Piratförlaget

Detta är sjätte boken i serien om barnmorskan  Cecilia Lund och hennes systrar och mamma. Jag har ju bara läst denna och den femte delen men tycker att jag har lärt känna karaktärerna ganska bra. Den karaktär som jag tycker bäst om är helt klart huvudpersonen Cecilia. Hon beskrivs på ett sådant trovärdigt sätt och råkar ut för och gör saker som vem som helst i verkliga livet skulle tänkas kunna göra/uppleva. Böckerna ger dessutom en sådan skön blandning av olika inslag, lite vanlig roman, lite relationsdrama och så lite deckargåta på det. Allt sammantaget gör att man trivs väldigt bra med Katerina Janouchs böcker i händerna. Så jag kan bara varmt rekommendera.

Betyg 4,5 av 5

Detta var ett rec-ex från förlaget. Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar