torsdag 29 november 2012

Kommer aldrig mer igen av Hans Koppel

Efter tre omtalade romaner har pseudonymen Hans Koppel skrivit en thriller av det otäckare slaget. Filmrättigheterna har redan sålts till produktionsbolaget bakom Millennium-filmerna. 

Mike Zetterberg bor med sin hustru Ylva och deras dotter i en villa strax utanför Helsingborg. En fredagskväll kommer inte Ylva hem som väntat efter jobbet. Först tänker Mike att hon tar ett glas vin med sina jobbarkompis men när hon fortfarande inte kommit hem nästa morgon blir Mike förbannad, hon är väl hos den där hon var otrogen med förra året men kunde väl åtminstone ringa!? 

Hela dagen går utan ett ljud från Ylva och så småningom inser Mike att någonting måste ha hänt henne. När han till slut anmäler sin hustru försvunnen riktas misstankarna snart mot honom själv. Vad ingen vet är att Ylva fortfarande är i livet, och hon befinner sig bara ett stenkast från sitt eget hem.

Efter tre korta satiriska romaner har Hans Koppell skrivit en thriller med internationellt anslag och högt tempo. Sällan har begreppet bladvändare kommit mer till sin rätt. Och det är riktigt, riktigt otäckt.

Kopierat Adlibris

Den här boken började jag läsa dagarna före min operation och avslutade dagarna efter. Därför kom den nog inte helt till sin rätt. Jag tyckte absolut den var spännande och otäck och hade en mardrömslik handling. Men jag hade svårt att koncentrera mig några längre stunder åt gången. Så därför blir nog inte min bedömning helt rättvis. 

Betyg 3.5 av 5

3 kommentarer:

  1. Håll med om att det är oerhört obehagligt med tanken på en Ylva som blir inlåst! :-)

    SvaraRadera
  2. Ja absolut! ;) Det var faktiskt på grund av namnet som jag valde boken. Kunde inte låta bli, det är ju inte ofta det förekommer Ylvor i böcker ;)

    SvaraRadera
  3. Låter definitivt intressant! :)

    SvaraRadera