torsdag 3 maj 2012

Recension av Paradisoffer av Kristina Ohlsson, Piratförlaget


En fullsatt Boeing 747 lyfter från Stockholm och flyger mot New York. Kort efter start hittas ett hotbrev på en av flygplanets toaletter. Krav riktas mot både den svenska och amerikanska regeringen, om de inte infrias kommer planet att sprängas.
Ett av kraven från kaparna är att regeringen ska ompröva sitt beslut att utvisa en man som Säpo bedömt vara en säkerhetsrisk. Regeringen ställs inför valet att rädda livet på de fyrahundra passagerare som hålls gisslan på tiotusen meters höjd eller att fullfölja utvisningen.
Kriminalkommissarie Alex Recht utreder kapningen av planet tillsammans med den färgstarka Eden Lundell på Säpos kontraterrorenhet. Fredrika Bergman jobbar temporärt på justitiedepartementet och är inblandad i utvisningsärendet. Hon skickas tillbaka till polisen för att vara kontaktperson mellan regering och polis. Utredningsgruppen får snart klart för sig att planen bakom kapningen är långt mer ondskefull än de någonsin kunnat föreställa sig.
På andra sidan Atlanten inser de amerikanska utredarna att de står inför ett ohyggligt dilemma. Kravet som ställs på den amerikanska regeringen rör ett hemligt fängelse i Afghanistan som kallas Tennyson Cottage. Men vill man verkligen gå kaparna till mötes?
Timmarna går och Fredrika och Alex inser med växande fasa att de snart förlorat varje möjlighet att rädda planet och dess passagerare. Kampen mot klockan blir också en kamp mot de amerikanska myndigheternas skräck för nya terrorattentat. Och snart är bränslet i planet slut…
Kopierat från Piratförlaget 
Först och främst måste jag be om ursäkt för min försenade recension. Det har varit så svårt att läsa sista tiden på grund av mina hälsoproblem. Jag somnar hela tiden och får därför inget bra flyt och jag ville ju ge boken en rättvis bedömning.
Jag gillar boken på det stora hela men tycker att det tar lite för lång tid innan det så att säga kommer igång. Jag skulle vilja ha lite mera action från början. Som det är nu så fastnar man inte riktigt i boken från första sidan. Jag gillar ju också deckare där man blandar in mycket av karaktärernas privatliv i handlingen, här var det inte så mycket av den varan. Men karaktärerna Fredrika och Alex är helt underbara.  Sista delen av boken var oerhört spännande och då var det väldigt irriterande att somna hela tiden. Så summeringen får bli....


3.5 av 5


Detta var ett rec.ex från Piratförlaget. Tack! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar