söndag 31 mars 2019

Patrioterna av Pascal Engman, Piratförlaget

Oron sprider sig på Stockholms nyhetsredaktioner efter mordet på en kvinnlig journalist. Medarbetare som vant sig vid att dagligen få ta emot hot fruktar nu för sina liv.
Den unga Madeleine Winther på Nyhetsbladet har dock siktet inställt på något helt annat. Hon vet precis hur hon ska ta sig framåt i karriären – och nu är hon på väg att göra ett rejält scoop.
Carl Cederhielm har lovat dyrt och heligt att skydda landet mot fiender. Han och hans båda medsvurna har satt samman en lista med tio namn. De ska hämnas dem som inte själva kan hämnas.
I ett land långt bort längtar en man hem till Sverige. Invånarna i den lilla staden är rädda för honom, han som arbetar som livvakt åt den vapen- och narkotikasmugglande ryssen.
Snart kommer deras liv att vävas samman och Sverige vakna upp till en ny, skoningslös verklighet. För Carl Cederhielm är dock uppdraget långt ifrån slutfört. Det är dags att eliminera nästa person på listan.

Kopierat Piratförlaget

Den här boken blev jag erbjuden av förlaget och tackade ja till att läsa den. Blev lite orolig när jag fick hem den och förstod vad den egentligen handlade om. Det är inte min typ av bok......trodde jag. Men det fick jag ta tillbaka. Detta är en bok med hög spänning och högt tempo och en hel del oväntade vinklar. Karaktärerna är väl beskrivna och man känner stor sympati för en del. 

Nu var det längesedan jag läste den här boken och det är svårt att skriva en utförlig recension tyvärr. Jag har författarens nästa bok Eldslandet som ligger och väntar här på att bli läst. Det ska bli spännande.

Betyg 4 av 5

Tack till Piratförlaget för boken
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar