onsdag 2 maj 2018

Skuggornas tid av Agneta Arnesson Westerdahl, Historiska media

I Agneta Arnesson Westerdahls fristående roman Skuggornas tid möter vi den högättade Elin år 1350. Sommaren står i full blom när hon återvänder till Lejsta gård. Hennes man och barn har som så många andra fallit offer för digerdöden, och dagarna präglas av sorg och hunger.
När Elins vägar korsas av den föräldralösa flickan Unni fylls gården med nytt liv och förrådet av mat växer. Men Unni, som är van att gå sin egen väg och bär på svåra minnen, har svårt att anpassa sig till ett liv nära rikets tron.
Nära ett decennium senare drar den andra pestvågen in över landet år 1359. Nya offer skördas och Unni som befinner sig i kloster får hjälp att ta sig över till Gotland dit Elin flyttat. Här är de båda sedan bosatta när Valdemar Atterdag år 1361 invaderar ön. Unni upplever slaget utanför Visby ringmur på nära håll, och hon kommer i kontakt med Valdemar, som visar sig vara en komplex natur.
Kopierat Historiska media

Detta är del nio i serien Släkten som Historiska media ger ut. Denna såväl som de andra åtta är väldigt bra och realistiska. Man rycks med i handlingen som är både spännande och lärorik. Karaktärerna är väl beskrivna och lätta att ta till sig. Man lider med dessa tragiska kvinnoöden. Men gläds samtidigt åt deras, trots allt, enorma styrka. Jag har läst alla böcker i den här serien som är en stafettskrivning. Jag rekommenderar dem varmt till alla. Ni kan gå in här och läsa vad jag tyckt om tidigare böcker i serien. 
Nu väntar jag med spänning på del tio, som jag läste någonstans, kommer ut i september.

Betyg 4 av 5

Tack Historiska media för recensionsboken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar