onsdag 30 maj 2018

Den fjärde pakten av Kristina Appelqvist, Piratförlaget

En student faller ner från universitetets klocktorn. Ingen kan säga om det rör sig om en olycka, ett självmord eller rentav mord.
Händelsen hamnar snart i skuggan av en stor donation som ska bekosta ett unikt center för forskning och göra Västgöta universitet känt i hela världen.
Rektor Emma Lundgren, som återvänt efter mammaledigheten, känner sig mer och mer motarbetad av sina kolleger. Tillsammans med Helena Waller försöker hon ta reda på vad som sker och vem som ligger bakom kuppen för att få henne avsatt. Och när chefsgruppen besöker den rika donatorn på Franska rivieran inträffar ett mordförsök som får dem att inse att starka krafter verkar i det fördolda.
Kopierat Piratförlaget

Detta är del fyra i en serie av väldigt mysiga deckare. Jag har läst hela serien och gillat alla delarna. Det är fristående böcker men jag tror ändå man har mer behållning av dem om man läser i ordning.
Det som är så bra med dessa är att det är ett lättsamt och behagligt språk. Det går fort att läsa. Inga brutala detaljer, för er som inte gillar sådant. Karaktärerna är väldigt sympatiska. Helena Waller och reportern Frida är som vilka människor som helst. Inga överdrivna reaktioner eller konstigt agerande. Man tycker helt enkelt om dem. Historierna som utspelar sig i universitetsmiljö är väldigt intressanta och lärorika. Dessutom tar författaren oss med på lite mer romantiska platser som i just denna bok, Nice. Kan varmt rekommendera denna bok och hela serien.

Betyg 4,5 av 5

Tack Piratförlaget för boken2 kommentarer:

  1. Det här var min första bok av Kristina Appelqvist. Jag gillade den också, särskilt för att den är litet som en gammaldags pusseldeckare, utan grovt våld. Det kändes ganska befriande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland är det skönt att läsa en "feelgood-deckare" som denna. Bra och spännande men inga sliskiga detaljer ;)

      Radera