tisdag 27 december 2016

Luften är fri av Sara Lövestam

Kouplan har blivit hemlös. Allt han äger finns nu i hans ryggsäck, och han måste hitta en plats som skyddar mot både regn och gränspoliser. Det är tufft, inte det ultimata tillfället att ta ett nytt uppdrag. Å andra sidan behöver han pengarna.
I en villa i Bromma bor en kvinna, som misstänker att hennes man, Håkan, är otrogen. Ett rutinuppdrag för en detektiv – men ju mer Kouplan upptäcker, desto mer förstår han att detta handlar om något helt annat. Något värre.
Samtidigt som han nystar upp de alltmer mystiska trådarna kring Håkans förehavanden, försöker han reda upp sitt eget liv. Snart får han söka asyl igen och röra sig fritt på gatorna – men det är inget mer än en andningspaus.
Kopierat Piratförlaget

Den här serien om Kouplan är som pärlor, helt unika. Författaren är mycket duktig på att skriva så att man kommer in i och fastnar i berättelsen från början. Böckerna om Kouplan är deckare, men inte i den bemärkelsen som man vanligtvis tänker sig en deckare. Nej, detta är något helt annat. Något som man inte alls förväntar sig av en deckare. Något väldigt aktuellt och spännande som tar oss med till platser som man inte kunde föreställa sig innan man har läst. Jag gillar det skarpt. Så vill ni läsa en annorlunda deckare, varsågoda här har ni en serie med välskrivna böcker att läsa. Här har jag skrivit om boken som föregås av denna och där hittar ni länkar till övriga.

Betyg 5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar